Alen Sirovica
Mijn missie

Creatieve en digitale bureaus met elkaar verbinden

Ik ben partner en co-founder van....

Over Alen Sirovica

Geboren in Rotterdam en voor mijn 4e jaar verhuisd naar Bosnië. Op mijn 8e jaar brak de oorlog uit en besloten mijn ouders te vluchten naar Nederland. Ondanks dat ik geboren ben in Nederland, kwam ik dus toch als vluchteling binnen. Ik was 8 jaar, sprak de taal niet en mijn ouders moesten alles opnieuw opbouwen. Voor mijn 20e verhuisde ik 5 keer binnen Nederland. 

Dit alles heeft volgens mij de basis gelegd voor mijn karakter. Ik ben iemand die zich eenvoudig kan aanpassen. Iemand die niet bang is om waardevolle dingen los te laten om iets nieuws op te zoeken. Iemand die minder moeite heeft met veranderingen dan de gemiddelde persoon. Hier ben ik enorm dankbaar voor. Het heeft me gevormd tot een ambitieuze ondernemer in de creatieve en digitale branche. 

Een aantal leuke fun facts:

  • Ik woon in Etten-Leur met mijn zoontje Finn (4 jaar), mijn vriendin Virginia en onze hond Takashi
  • Ik heb 5 jaar bij Feyenoord gevoetbald in de jeugd. Ik speelde in de eredivisie van de jeugd, maar was helaas niet goed genoeg om door te breken. 
  • Ik ben tijdens mijn afstuderen gestopt met mijn studie en deze nooit afgemaakt, omdat ik te veel lol had in ondernemen. Dit leverde me helaas wel een flinke studieschuld op, maar spijt heb ik er nog steeds niet van!
  • Tijdens mijn studie richtte ik een design bureau op genaamd Seedz Studios. We maakten logo’s, flyers, visitekaartjes en websites voor ondernemers. De naam van Seedz stond voor groei (vandaar de naam > van een zaad naar een plant). Later richtte ik dus Elephant op. En het grappige, dat de pay-off van Elephant nu “samen groeien” is. Beide slogans zijn niet door mij bedacht. Ergens heeft groei dus altijd centraal gestaan in mijn leven, zonder dat ik daar altijd bij stilstond. 
  • Ik ben fan van fantasy films en games. Mijn favoriete spellen zijn Final Fantasy, World of Warcraft en the Witcher. Inmiddels maak ik nauwelijks tijd om te gamen

 

Ik ben mede-oprichter en partner van de volgende agencies en merken:

Sinds 2009
Strategie design development

digitaal bureau Elephant

Elephant is een digitaal bureau met focus op sites, shops en web apps.

Inmiddels werken hier 17 vakidioten (strategen, designers, developers en projectmanagers) aan toffe digitale projecten voor klanten zoals HUB Footwear, TrainMore, GoBright, Garagepark, Bambook en meer!

Samen met Fabian de Jong in 2009 opgericht, vanuit de zolderkamer. En in 2021 de leiding overgedragen aan Jeroen Romeijnders en Fabian van den Houten, zodat wij ons op The HERD konden gaan focussen.

Digitaal bureau Elephant
Sinds 2021
Marketing Campagnes Data

Online marketing bureau RAFT

RAFT helpt klanten op strategisch niveau met marketing vraagstukken. RAFT is opgericht in 2021 door The HERD en Roy de Kok.

In de kern bieden we marketing consultancy, ontwikkelen we marketing campagnes (SEO, SEA en Social Media) en verzorgen we de juiste data en analytics rondom deze werkzaamheden. RAFT heeft mede dankzij The HERD een vliegende start kunnen maken en behoort nu al tot een van de beste marketingbureaus uit de regio (dit durf ik wel te zeggen ja 😉 ).

Online marketing bureau RAFT
Sinds 2021
Verbinding & groei van agencies
Fabian en Alen - the HERD agencies

The HERD

The HERD is een groep van creatieve en digitale bureaus, opgericht door Fabian de Jong en mij in 2021. Onze missie is om een kleine groep digitale en creatieve bureaus aan elkaar te verbinden. 

The HERD
Sinds 2020
Luxe thee Momenten Geschenken
Moments Nederland

Moments

Moments is een luxe thee merk dat ik met mijn vriendin Virginia heb opgericht in 2020. Thee is een overvolle markt, maar wij zagen dat deze markt enorm product gedreven is. En dit is een gemiste kans. Onze insteek is juist een klantgedreven focus.

Onze thee is van hoge kwaliteit, maar het draait niet zozeer om de thee. Het gaat veel meer om momenten waar de thee aan bij kan dragen. Momenten van rust, blijdschap, gezelligheid, focus, etc. Met unieke thee pakketten en thee cadeaus hebben we toch een sterke positie in deze drukke markt weten te vinden. Inmiddels zijn we zelfs uitgegroeid tot een thee groothandel dat wereldwijd klanten heeft verworven.

Moments Nederland
Sinds 2020
Design technologie marketing
digitaal bijpraten podcast

Digitaal bijpraten podcast

In 2020 startte ik met Jeroen (nu commercieel directeur bij Elephant) de Digitaal Bijpraten podcast.

Een podcast waarin Jeroen en ik wekelijks bijpraten over design, technologie, marketing en ondernemerschap. We delen onze ervaringen en geven praktische tips binnen deze thema’s. Het is een leuke manier om regelmatig bij te praten en onze ervaringen vast te leggen voor anderen. 

Luister op Spotify