Waar kopen:

Als hardcover op Bol.com voor 21,49 (Affiliate link)

In een notendop:

Dit boek is geschreven door David Hansson en Jason Fried, oprichters van 37signals (meest bekend van de online tool ‘Basecamp’). Thuiswerken, ofwel remote work, is sinds de Corona natuurlijk een hele grote topic geworden. David en Jason hebben hun business al sinds 1999 op remote wijze gerund. In dit boek vertellen ze waarom dit zoveel voordelen heeft en waar je op moet letten wanneer je dit voor jouw bedrijf wilt gaan inzetten.

Key takeaways:

  • Meetings zijn duur; We hebben allemaal meetings. Zoveel meetings. Een status update, een introductie voor iets nieuws, samen ergens een besluit over nemen, ga zo maar door. In veel gevallen zijn deze meetings ook nog eens niet goed voorbereid en worden er mensen voor uitgenodigd waar het niet relevant voor is. Heb je een meeting van 30 minuten met 6 mensen? Dan heb je zojuist 3 uur aan kosten gemaakt.
  • Zijn mensen thuis wel productief; Dit is de grootste zorg van iedere manager. Echter, wanneer je twijfelt aan je teamleden, heb je dan wel de juiste teamleden? Tegelijkertijd zul je op een andere manier moeten faciliteren om mensen thuis productief te laten zijn. De invulling van het werk dient echt te worden veranderd. Je zult mensen echt moeten beoordelen op output in plaats van op inzet.
  • Gevaren bij thuiswerken; De ervaring van Jason en David leert juist dat het gevaar is dat mensen meer gaan werken in plaats van minder. Wanneer werk en thuis op dezelfde plek zitten, is het moeilijker onderscheid te maken wanneer je echt moet stoppen. Een ander gevaar is ergonomie. Als werkgever ben je nog altijd verantwoordelijk voor een goede werkomgeving voor je mensen. Zorg dat iedereen ook thuis een juiste bureaustoel, bureau, scherm, etc heeft.
  • Kantoor blijft nodig; In veel gevallen is het alsnog waardevol om een kantoor te hebben. Ook als je iedereen volledig vanuit huis kunt laten werken. Een kantoor krijgt alleen een andere functie en hoeft niet meer in alle faciliteiten te voorizen.
  • Pilot draaien; Het switchen van kantoorwerk naar thuiswerk gaat niet zomaar. Je zult dit op een goede manier moeten implementeren, in kleine stappen. Eigenlijk moet je uberhaupt eerst kijken of thuis werken past binnen je huidige team, cultuur en type organisatie. Dat kun je doen met een pilot. In het boek leggen Jason en David uit hoe je zo een pilot op zou kunnen zetten.

Voor wie:

Dit boek is interessant voor managers en ondernemers die het beste uit hun team willen halen en het beste voor hun mensen willen. Je moet wel open staan voor andere idee├źn. Het boek is niet bedoeld als handleiding om de overstap te maken naar een remote work organisatie.

Wanneer lezen:

Leest prima weg in de avond of in het weekend.